De Pallet Bumper

De Pallet Bumper wordt gemonteerd op het vorkenbord van een heftruck of reachtruck, en is voorzien van een Inrij-Blok aan de onderzijde. De afmetingen van een Inrij-Blok zijn afgestemd op de dikte van de heftruck vorken. Montage op het vorkenbord is eenvoudig.

Inrij-Blok op Pallet Bumper stoot tegen het midden van een pallet

De PalletBUMPER is geschikt voor Heftrucks types FEM/ISO 2a of 2b en FEM/ISO 3a of 3b. Alle Pallet Bumpers hebben een stevig stalen frame en Inrij-Blokken die gemaakt zijn van Polyamide of HDPE. De grootte van Inrij-Blok is afgestemd op het type pallet en kenmerken van de pallet lading.

  1. Voor pallet lading binnen of op de omtrek van een pallet.
  2. Voor pallet lading buiten de omtrek van de pallet. 
  3. Voor pallet lading met producten in zakken of Big Bags (FIBC).
  4. Voor pallet lading op wing-pallets.

1. Pallet lading binnen of op de omtrek van een pallet

De PalletBUMPER heeft een laag gemonteerd Inrij-Blok. Het Inrij Blok houdt de hiel, de radius in de hoek van de vork vrij van de pallet rand en houdt de opstaande delen van de vorken vrij van de verpakkingen op de pallet.

De hiel kan geen houtsplinters uit de pallet plank losdrukken en de opstaande delen kunnen geen pallet planken breken en verpakkingen beschadigen.

2. Pallet lading buiten de omtrek van de pallet

De PalletBUMPER heeft een laag gemonteerd Inrij-Blok dat langer is om de “overhang” te compenseren. Het Inrij-Blok stoot tegen de pallet onder de verpakkingen die over de rand van de pallet staan en houdt de opstaande delen van de vorken vrij van de goederen op de pallet.

De opstaande delen van de vorken kunnen de pallet en de goederen niet beschadigen.

Goederen over de rand van de pallet

3. Pallet lading met producten in zakken of Big Bags

Pallet Bumper met Bovenblok

De Pallet Bumper uitvoering voor Big Bags (en pallets met goederen in zakken) heeft een laag gemonteerd Inrij-Blok en een hoog gemonteerd Blok.

Het hoog gemonteerde blok houdt de bovenkant van de opstaande delen van de vorken vrij van de Big Bag (of zakken). Het voorkomt dat zakken scheuren tijdens het heffen doordat de bovenkant van de vorken in de Big Bang (of zakken) drukken.

Big Big wordt door Impact Blok boven vrij van de vorken gehouden

4. Pallet lading op wing-pallets

Een wingpallet of vleugelpallet heeft dekplanken die buiten de palletklossen steken. De Pallet Bumper heeft een laag gemonteerd Inrij-Blok met een grotere hoogtemaat. Dat zorgt er voor dat het Inrij-Blok niet onder de dekplanken van de pallet komt maar er tegen aan stoot waardoor de opstaande delen van de vorken vrij blijven van de goederen.

Verhoogd Impact Blok onder voorkomt dat het blok onder het dek van de pallet komt

De juiste Pallet Bumper voor uw gebruik selecteren

Om te kunnen bepalen welke pallet Bumper voor uw heftruck passend is, is een configuratie document beschikbaar. Dit document is te downloaden via op de link of de afbeelding van het document.

Onder de kop: “Vorkenbord FEM/ISO klasse bepalen” selecteert u de hoogte van het vorkenbord en de dikte van de vorken.

Onder de kop: “pallet Bumper uitvoering” geeft u aan de hand van type pallet, verpakking en belading aan welke uitvoering van toepassing is.

Onder de kop: “Vorkenbord uitsparingen” worden de positie van uitsparingen die boven en onder op het vorkenbord aanwezig kunnen zijn gevraagd.

Een foto of een scan van een ingevuld document of een mail (aan info@palroro.com) met de afmetingen (bijvoorbeeld: A= 407 mm, H= …. mm) zijn voldoende om u een passende aanbieding te kunnen maken.

pallet Bumper uitvoering bepalen mbo dit formulier, download via de link

Klik op het document om te downloaden

Galerij

De Pallet Bumper wordt gebruikt in diverse sectoren

  • Voedingsmiddelen -en drankenindustrie. Verpakkingen of kratten op pallets.
  • Chemische Industrie. Granulaten in BigBags, op pallets, ook zogenaamde “Wingpallets” of Chemie pallets.
  • Agrarische sector. Palletkisten voor aardappels en uien.
  • Bloemensector. Pallets (zachter geworden door hoge luchtvochtigheid) op een heftruck.

Montage

Montage van een pallet Bumper op uw heftruck is erg eenvoudig, u kunt dat zelf doen maar ook door uw dealer of door paLRoRo laten doen. De producten worden geleverd met een montage instructie en een CE-Verklaring van Overeenstemming.

pallet Bumper monteren