pallet Bumper

De pallet Bumper wordt gemonteerd op het vorkenbord van een heftruck of reachtruck, en is voorzien van een Impact Blok aan de onderzijde. Dit afmetingen van een Impact Blok zijn passend bij de vorkdikte. Montage op het vorkenbord is eenvoudig.

De pallet Bumper is geschikt voor vorkenborden in de klasse FEM 2a of b en FEM 3a of b. Alle pallet Bumpers hebben een stalen frame in de kleur RAL9021 (Poeder Coating) en Impact Blokken uit Polyamide of HDPE. Er zijn vier basis uitvoeringen:

  1. standaard: voor palletlading binnen of op de omtrek van een pallet.
  2. overhang: voor palletlading buiten de omtrek van de pallet. 
  3. flex: voor palletlading met producten in zakken of Big Bags (FIBC).
  4. wing: voor palletlading op wing-pallets.

standaard

De pallet Bumper standaard heeft een laag gemonteerd Impact Blok en is het juiste type als de verpakking op of binnen de rand van de pallet staat. Het Impact Blok houdt de hiel (de radius in de hoek) van de vork vrij van de pallet rand en houdt de opstaande delen van de vorken vrij van de verpakkingen op de pallet.

De hiel kan geen houtsplinters uit de pallet plank losdrukken en de opstaande delen kunnen geen pallet planken breken en verpakkingen beschadigen.

standaard

overhang

pallet Bumper overhang gemonteerd

De pallet Bumper overhang heeft een laag gemonteerd Impact Blok en is het juiste type als de verpakking buiten de rand van de pallet staat. Het Impact Blok is langer om de overhang te compenseren. Het Impact Blok stoot tegen het midden van de pallet en houdt de opstaande opstaande delen van de vorken vrij van de dozen op de pallet.

De opstaande delen van de vorken kunnen de verpakkingen niet beschadigen.

Verpakking over de rand van de pallet

flex

pallet Bumper flex gemonteerd

De pallet Bumper flex heeft een laag gemonteerd Impact Blok en een hoog gemonteerd tweede Impact Blok. De pBflex is het juiste type als de goederen op de pallet zijn verpakt in zakken of Big bags (FIBC’s). Het hoog gemonteerde blok houdt de bovenkant van de opstaande delen van de vorken vrij van de zakken. Het voorkomt dat de bovenkant van de vorken scheuren kunnen veroorzaken tijdens het heffen van de vorken tot het moment dat de pallet door de vorken wordt opgetild.

Verpakking FIBC wordt door Impact Blok boven vrij van de vorken gehouden

wing

De wingpallet of vleugelpallet heeft dekplanken die buiten de palletklossen steken. De pallet Bumper wing heeft een laag gemonteerd Impact Blok met een grotere hoogtemaat. Dat zorgt er voor dat het impact blok niet onder de dekplanken komt maar er tegen aan stoot waardoor de opstaande delen van de vorken vrij blijven van de palletlading.

De pBwing kan ook uitgevoerd worden met een hoog gemonteerd Impact Blok. (pBwing+flex)

Verhoogd Impact Blok onder voorkomt dat het blok onder het dek van de pallet komt

Selecteer de juiste pallet Bumper voor uw gebruik

Om te kunnen bepalen welke pallet Bumper voor uw heftruck passend is, is een configuratie document beschikbaar. Dit document is te downloaden via op de link of de afbeelding van het document.

Onder de kop: “Vorkenbord FEM/ISO klasse bepalen” selecteert u de hoogte van het vorkenbord en de dikte van de vorken.

Onder de kop: “pallet Bumper uitvoering” geeft u aan de hand van type pallet, verpakking en belading aan welke uitvoering van toepassing is.

Onder de kop: “Vorkenbord uitsparingen” worden de positie van uitsparingen die boven en onder op het vorkenbord aanwezig kunnen zijn gevraagd.

Een foto of een scan van een ingevuld document of een mail (aan info@palroro.com) met de afmetingen (bijvoorbeeld: A= 407 mm, H= …. mm) zijn voldoende om u een passende aanbieding te kunnen maken.

pallet Bumper uitvoering bepalen mbo dit formulier, download via de link

Klik op het document om te downloaden

Galerij

De Pallet Bumper wordt gebruikt in diverse sectoren

  • Voedingsmiddelen -en drankenindustrie. Verpakkingen of kratten op pallets.
  • Chemische Industrie. Granulaten in BigBags, op pallets, ook zogenaamde “Wingpallets” of Chemie pallets.
  • Agrarische sector. Palletkisten voor aardappels en uien.
  • Bloemensector. Pallets (zachter geworden door hoge luchtvochtigheid) op een heftruck.

Montage

Montage van een pallet Bumper op uw heftruck is erg eenvoudig, u kunt dat zelf doen maar ook door uw dealer of door paLRoRo laten doen. De producten worden geleverd met een montage instructie en een CE-Verklaring van Overeenstemming.

pallet Bumper monteren